Meedoen_Revalidatie_Hersenletsel_Onderzoek_slider_kinderen&jongeren

Kinderen & Jongeren

Kinderen en jongeren houden vaak last van de gevolgen van NAH. Hetzelfde geldt voor hun ouders, broers en zussen. Vaak worden kinderen en jongeren met NAH na onderzoek of opname in het ziekenhuis naar een revalidatiecentrum verwezen. Daar worden zij geholpen met vragen over bijvoorbeeld bewegen, leren, emoties, gedrag en teruggaan naar school. Tegelijkertijd is er weinig bekend over hoe kinderen en jongeren zich ontwikkelen na het ontstaan van NAH. Want de gevolgen kunnen per persoon sterk verschillen. Daarnaast is niet volledig duidelijk welke factoren bepalen of een kind of jongere zich thuis, op school en in de samenleving goed of juist minder goed kan redden. Om daar achter te komen zijn we in 2015 gestart met het onderzoek Meedoen?! Meedoen Next Step is een vervolg hierop.

Waarom is deelname aan Meedoen Next Step?! belangrijk?

Jouw deelname aan Meedoen Next Step?! geeft ons inzicht in hoe kinderen/jongeren met NAH zich ontwikkelen, welke vragen zij hebben, of deze vragen veranderen na verloop van tijd en of en op welke manier zij baat hebben bij de revalidatiebehandeling.

Door jouw antwoorden te bundelen met de antwoorden van alle andere deelnemers, krijgen wij een beeld van de vragen, wensen en behoeften die kinderen/jongeren met NAH en hun omgeving hebben. Op die manier kunnen wij de revalidatiebehandeling daarop afstemmen en kunnen wij andere kinderen en jongeren in de toekomst beter begeleiden.

Wat betekent deelname aan Meedoen Next Step?! voor jou?

Als je ouder bent dan 8 jaar, ontvang je bij jouw aanmelding in het revalidatiecentrum een aantal vragenlijsten. Hierin staan vragen over hoe jij vindt dat het gaat thuis, op school en in je vrije tijd (met vrienden). Een jaar en twee jaar na jouw aanmelding in het revalidatiecentrum ontvang je dezelfde vragenlijsten nog een keer. Dit doen we zodat we kunnen volgen hoe jij je ontwikkelt.

Ook vragen we jouw ouders om vragen over jou te beantwoorden. En we vragen je om een andere bekende (die jou goed kent) te kiezen die een vragenlijst over jou invult. Wanneer je ouder bent dan 16 jaar, mag je ook beslissen dat jouw ouders en bekende geen vragenlijsten over jou invullen.